Vrste pisalnih miz (za različne namene)

Čeprav je verjetno vsakemu našemu obiskovalcu spletne strani in pa tudi kupcem pohištva, kristalno jasno kakšne je na pohištvenem trgu, mogoče dobiti pisalne mize, smo se za naš novi prispevek, na tem blogu, vseeno odločili predstaviti najpogostejše vrste pisalnih miz, iz različnih vidikov.

pisalne mizePisalne mize se med seboj ločijo glede na vrsto uporabe, glede na materiale izvedbe, glede tega koliko stanejo in seveda glede na to, kdo jih sploh izdeluje (in prodaja).

V tem postu si boste lahko ogledali predvsem razlike med pisalnimi mizami glede na vrsto uporabe (in s tem povezanih stilov pisalnih miz) ter glede na vrsto uporabljenih materialov zanje.

Zdaleč največjo ponudbo pisalnih miz, boste našli na spletni strani Pohištvo123.

Stilne pisalne mize

Med stilne pisalne mize uvrščamo tako imenovane starinske pisalne mize, za katere je največkrat značilna večja velikost pisalne mize, obdelava pa v starinskem in tudi nekoliko rustikalnem stilu. Največkrat so tovrstne pisalne mize opremljene in izdelane iz pravega, masivnega lesa, z vidnimi lesnimi letnicami ter obdelane v visokem sijaju. Ali pa jim površino dodatno ščiti steklena, kaljena površina.

Pogosto boste stilne pisalne mize našli tudi kot velike pisalne mize, opremljene s predali, kot les iz katerega pa so le te izdelane, pa se največkrat uporablja češnja, oreh in pa tudi hrast.

Še posebej hrast je sicer značilen materialni predstavnik velikih miz, s katerimi so opremljene npr. direktorske pisarne, ipd…

Računalniške pisalne mize

Pravo nasprotje velikim pisalnim mizam v stilni izvedbi, je prinesel sodoben čas in povsem drugačne delovne navade ter dela, ki jih opravljamo za pisalnimi mizami, danes. Zato so se na trgu, zelo uspešno, pojavile tako imenovane računalniške pisalne mize, katerih skupna lastnost pa je, da poskušajo maksimalno umestiti v njeno okolje (pod, nad, ob delovno površino) vso sodobno in za pisarno, potrebno, računalniško opremo.

Računalniške mize so praviloma izdelane iz cenejših materialov (iverna lošča), so pa najrazličnejših oblik in, kot že rečeno, tudi najrazličnejših funkcionalnosti. Nekatere računalniške mize so izdelane s predali, v drugi pisarni bo prisotna pisalna miza s policami, trend pa je med računalniškimi mizicami ta, da le te vsebujejo tudi izvlečne police za računalniške tipkovnice, skrite vtičnice za vso potrebno računalniško inštalacijo in napeljavo, še posebej v zadnjem času, pa tudi ta, da omogočajo (preko različnih vgrajenih konzol) brezžično polnjenje naših mobilnih pisarniških aparatur (telefoni, tablice,…).

Najcenejše pisalne mize

Iz vidika cene za pisalne mize na pohištvenem trgu, je potrebno povedati, da med najcenejše izvedenke pisalnih miz, sodijo tiste, ki so po svoji izvedbi načrtovane in izdelane že vnaprej (tako imenovane tipske mize), ki so za razliko od pisalnih miz po naročilu, dostavljive in tudi zmontirane bistveno hitreje.

Poceni pisarniško pohištvo je sicer tudi takšno, ki je premično (npr. pisalne mize na kolesih), manjše in pa kombinirano s cenejšimi materiali (npr. aluminijem).

Za vse ki se zanimate za raznovrstne pohištvene pisarniške rešitve, imamo povabilo, da nas na naši spletni strani, spremljate še naprej.