Nasveti za ustrezno opremljanje spalnice (še posebej, če je ta majhna)

Spodaj so objavljeni naši najbolj popularni nasveti za opremljanje spalnice, ki bodo prišli predvsem bolj prav tistim, ki svojo spalnico opremljate na novo in pa tistim, katerih spalni prostori so manjši in povsem unikatnih oblik.

opremljanje spalnice

Predvsem spalnice, ki se ne nahajajo v klasičnih kvadratastih prostorih, imajo pogosto manj možnosti za postavitev klasičnega spalnega pohištva (klasične postelje, garderobne omare, komode, nočnih omaric), saj sam prostor ne omogoča postavitve tipske spalne rešitve.

V takšnih primerih lahko edino primerno pohištvo za spalnico, najdemo ali med manjšimi kosi tipskega pohištva ali pač med pohištvom, ki si ga damo izdelati po naročilu.

Več: super ugodno pohištvo za spalnice

Opremljanje spalnice
(ki nas ne stane gore denarja)

Pri pohištvu za spalnice, ki je izdelano po naročilu, velja, da se za le to odločimo bolj v primeru izdelave garderobnih omar za spalnice, medtem, ko posteljni okvir, ponavadi moramo vzeti klasičen, saj je dimenzija vzmetnice, ki je standardizirana, tista, ki narekuje tudi dimenzije samega posteljnega okvirja.

klasična spalnica

Ovira pri opremljanju spalnice nastopi pa v tistem trenutku, ko spalnica ni dovolj velika, da bi vanjo postavili posteljni okvir klasičnih dimenzij in s tem standardne vzmetnice na posteljo.

V tem primeru je najbolje, če spalnico opremimo z vzmetnico, ki je izdelana individualno in po merah sploh razpoložljivega prostora, obenem pa je treba povedati, da je ena, sicer manj privlačna rešitev, tudi ta, da izberemo dve ločeni (a enako visoki) vzmetnici. Če iščemo med takšnimi, bodimo edino pozorni, da so materiali med vzmetnicami danes tako različni, da nekateri bolj, drugi pa manj, prenašajo gibanje na spečega partnerja ob nas, ne glede na to, ali gre za eno vzmetnico ali dve, skupaj postavljeni in ločeni vzmetnici.

V kolikor gre za standarden in brez posebnosti, tip spanja obeh partnerjev, bo najbrž najbolje, če za vzmetnico izberemo material klasične poliuretanske pene, saj so te vzmetnice po eni strani dovolj zračne, cenovno ugodne, hkrati pa možne, kljub standardom, v razmeroma velikem razponu različnih dimenzij.

Kdor opremlja spalnico in posledično izbere posteljni okvir s pogledom na vzmetnico, po zgornjih navodilih, bo seveda ostalo pohištvo v spalnici poskušal izbrati takšno, da tako cenovno, kot estetsko sovpada z izbranim pohištvom in stilom spalnice nasploh.

K moderni spalnici npr. sodijo vgradne omare, uporaba stekla na ličnicah komod, ogledala, pa tudi posteljni okvir lahko vsebuje aluminij, inox in podobno.

Po drugi strani bo tisti, ki opremlja spalnico s klasičnim pohištvom, bolj prisegal na masiven les in tradicionalno izvedbo pohištva. Leseni posteljni okvir z visokima vzmetnicami, velika garderobna omara s krilnimi vrati, nizka a masivna in težka komoda, so stalnice klasično opremljanih spalnic s pohištvom.

Če potrebujete nasvete za opremo spalnice tudi iz našega konca, se z veseljem priporočamo čez kontaktne možnosti.

Oznake besed: opremljanje spalnice