Zalivalni sistemi za travo (ki prihranijo do 50% vode)

Mnogi se ne zavedajo, da je pomembno, da za lepoto in bujno rast njihove travem ne zadošča samo skrb, redno grabljanje in košnja, temveč tudi, da na lepo in bogato travo, vplivajo tudi zalivalni sistemi za travo.

zalivalni sistemi za travoNe pozabite, da ne morete resnično imeti doma svojih sanj, ne da bi ob tem skrbeli tudi za popoln travnik.

Vendar, ne glede na to, kako naravno lepo izgleda sosedov travnik ali dvorišče, si lahko zagotovite, da je veliko dela za tak izgled, mogoče doseči tudi brez napora.

Zraven bistvenih nalog, kot so programi za oploditev in zatiranje plevelov, je eden od ključnih dejavnikov za uspeh zagotavljanje zadostne količine vode za vašo travo v vseh fazah njene rasti. Tukaj nastopijo pravilno nameščeni namakalni sistemi za travnike, ki jih med ostalimi, v Sloveniji, že vrsto let ponuja, namešča in vgrajuje tudi podjetje Hortikultura Lešnik.

Zakaj so najbolj primerni zalivalni sistemi iz aluminija

Zalivani sistemi iz aluminija ne rjavijo. Aluminijaste več metrske cevi, z različnimi premeri in izpusti vode, so zato primerni za kapljične zalivalne sisteme in tudi za sisteme za zalivanje trave. Tudi vsi veliki sistemi za namakanje (npr. za nogometna igrišča) so zato v največ primerih izdelani iz aluminija.

Drugi razlog za popularno in tudi tako masovno izdelane namakalne sisteme iz aluminija, pa je v tem, da je mehanska obdelava aluminija, enostavna in hitra, posamezne faze predelave aluminija  (razrez, izsekovanje, varjenje, vrtanje, upogibanje, kompletiranje,…) pa so CNC tehniko, natančne in stroškovno najbolj optimalne. Zato so aluminijasti namakalni sistemi stroškovno sprejemljivi širše

Kaj prinašajo zalivalni sistemi za travo znamke Hortikultura Lešnik?

Pogosto napačno prepričanje je, da potrebujete le ustrezno zalivanje v začetni fazi vzpostavitve svojega dvorišča. Žal to ne drži.

Medtem, ko je hidracija bistvenega pomena za to, da se vaša trava ohrani in se začne močno povečevati, je enako pomembno namakanje v celotnem zdravem življenju vaše trave.

Druga pogosta napaka je, da lahko zagotovite potrebno zalivanje s preprostim držanjem vodne cevi in ​​poskušate to storiti ročno.

A to ni nič drugega kot zamuda.

Vaš travnik, še posebej v fazi ustanovitve, zahteva redno zalivanje. Zato so zalivalni sistemi za travo ključni za vse faze rasti travnika.

Torej, razen če nameravate v počitnicah plačati s ceno, da ostanete doma in negujete svojo travo, boste potrebovali še en načrt. Da ne omenjamo, da zalivanje je z roko eden od najhitrejših načinov, kako na koncu škoditi travi. To je zato, ker se z ročnim namakanjem, nekateri deli preplavijo in utopijo, drugi deli pa ne dobijo dovolj vode in umrejo.

Zato je smiselno, da si za uspeh postavite profesionalni dizajn in namestite sistem za namakanje bodisi tipske izvedbe, bodisi izdelan po meri. To vašemu travniku zagotavlja pravo količino vode, ko jo le ta potrebuje največ, in vam omogoči, da preživite svoj prosti čas tako, da počnete druge stvari. Pomembno je, da se prepričate, da ste partnerji s strokovnjakom za industrijo, da bi dobili rezultate, ki jih želite.

V Hortikulturi Lešnik imajo redna usposabljanja in strokovno znanje, potrebno za načrtovanje in namestitev prilagojenega namakalnega sistema za vaše dvorišče.
Lahko celo namestijo naprave za varčevanje z vodo in prihranek denarja, z napravami,  kot so senzorji za dež.

Tudi, če imate že vzpostavljen namakalni sistem, ki bi ga želeli popraviti ali opraviti, se lahko obrnete na njih.

Oznake besed: Zalivalni sistemi za travo