Preklopna torbica ali ovitek za telefon – kaj izbrati?

Preklopna torbica in ovitek za telefon sta dve najbolj priljubljeni zaščiti za telefon. Med seboj sta tako različni in hkrati zelo podobni, vsaka pa ima svoje prednosti in slabosti. Najprej poglejmo kaj imajo torbice in ovitki skupnega. Torej skupno jima je to, da ščitita vaš telefon pred praskami in udarci, ki nastanejo pri padcu telefona na tla. Poleg tega lahko oboje najdemo v raznoraznih oblikah, materialih, dizajnih in barvah. Tudi množična uporaba torbic za telefone in ovitkov, se je začela sočasno, in sicer okrog leta 2000. Pa si poglejmo kaj so prednosti in slabosti enih in drugih zaščit:

Boste izbrali preklopno torbico?

Preklopne torbe zagotavljajo celovito zaščito vašega telefona, saj ščitijo telefon po sprednji in zadnji strani ter tudi robove telefona. Njihova zgradba je več plastna, saj imajo v notranjosti gumirano ali plastično šalčko, ki je obdana s tekstilnim ali kakim drugim materialom. Torej je torbica nekakšen ovitek za telefon, ki je še dodatno ovit v nek zaščitni material. Preklopne torbice so običajno izdelane iz trpežnih materialov, kot so pravo ali umetno usnje, najlon ali poliester. V notranjosti imajo žepke za shranjevanje različnih kartic, vizitk, slik in denarja, kar jim daje dodatno praktičnost. Lahko pa je to tudi slabost saj, če vam slučajno ukradejo telefon, vam bodo hkrati ukradli tudi vse, kar imate v torbici za telefon. Preklopna torbica je lahko za nekatere uporabnike tudi preveč robustna, saj je telefon, ki je oblečen v torbico, težje držati v eni roki in upravljati z njim. Imajo pa nekatere torbice tudi dodatne funkcionalnosti, kot na primer možnost postavitve telefona v horizontalni položaj, oziroma torbica, ki se spremeni v stojalo za telefon, za lažji ogled video vsebin, filmov, igranje igric in drugega.

Boste izbrali ovitek za telefon?

Ovitki za telefon ponujajo boljšo prilagodljivost in enostavnost uporabe, saj lahko telefon hitreje vstavite in odstranite iz ovitka, kot pri torbici. Prav tako so lažji in manj robustni od preklopnih torbic, zato jih je lažje držati v eni roki, upravljati z njim, pospraviti v žep hlač ali namestiti na avto držalo. Je pa res, da ovitki ne zaščitijo telefona po vseh straneh telefona, ampak le na zadnji strani in po robovih, zato je priporočljivo, da skupaj z ovitkom za telefon, uporabljate tudi kaljeno zaščitno steklo za telefon. Stopnja zaščite, ki jo bo ovitek nudil telefonu, je zelo relativna stvar, saj je to odvisno predvsem od materiala , debeline in oblike ovitka. Večina najboljših ovitkov je narejena iz gume ali silikona in so debeline okrog enega milimetra. Pri sami obliki ovitka, pa moramo biti pozorni na to, da ovitek zaščiti celoten rob telefona, predvsem sprednji rob. Na splošno pa velja pravilo: bolj robusten je ovitek za telefon, večjo zaščito pred padci in praskami nudi. Je pa res da je izbira ovitkov občutno širša, kot izbira preklopnih torbic, saj so lažji za oblikovanje in izumljanje novih oblik. Na trgu lahko najdemo na primer ovitke z vgrajenim držalom, ovitke z vrvico za okrog vratu, ovitke s tekočimi bleščicami v notranjosti, ovitke ki se svetijo v temi, plišaste ovitke, magnetne ovitke, robustne ovitke in še in še bi lahko naštevali.

Seveda je izbira med preklopnimi torbicami in ovitki za telefon, odvisna od vaših potreb, želja in življenjskega sloga. Če želite večjo zaščito, praktičnost in uporabnost potem bi bila preklopna torbica boljša izbira, če pa želite večjo prilagodljivost in enostavnost uporabe, potem je za vas ovitek za telefon. Lahko pa stopite še korak dlje in si kupite kar obe zaščiti ter ju uporabljate takrat, ko vam pride bolj prav. Izbira je na koncu koncev povsem vaša!

Preberite si še:

Univerzalne torbice in ovitki za telefon
Najbolj bizarni ovitki za telefon
Najbolj nenavadni dodatki za telefone