Univerzalne torbice in ovitki za telefon

Univerzalne torbice ali ovitki za telefon so torbice katere ne ustrezajo le enemu telefonu ampak so namenjene širšemu krogu telefonov podobnih dimenzij. Poznamo več različnih tipov univerzalnih torbic za telefon.

Univerzalne športne torbice za telefon

To so torbice za nošnjo telefona med tekom, hojo, rolanjem, kolesarjenjem in podobnim. So torbice za športnike, ki želijo imeti telefon pri sebi tudi med športno aktivnostjo. Te torbice morajo biti narejene tako, da me ovirajo športnika med samim športom, hkrati pa morajo biti trpežne in funkcionalne. V zadnjem času so vedno bolj popularne, saj želijo športniki med vadbo poslušati glasbo in biti še vedno dosegljivi na telefon. Športne torbice imajo v grobem 2 različne oblike, in sicer prva je narejena za nošenje telefona okrog pasu, druga pa za nošenje telefona okrog roke – nadlakti. Nekatere torbice imajo še kakšen dodaten že za spravilo ključev, odprtino za žične slušalke in odsevni trak za boljšo vidnost na cesti.

Univerzalne vodotesne torbice

To so torbice ali ovitki, ki ponujajo rešitev za brezskrbne užitke ob vodi skupaj z vašim telefonom. Večina izmed njih je narejena tako, da omogočajo popolnoma neoviran dostop in uporabo zaslona na dotik. Na trgu je seveda kar nekaj različnih vodotesnih torbic, zato se je pred uporabo s telefonom potrebno prepričati, da res ne prepušča vode. Najbolje je, da pred prvo uporabo, v torbico daste papirnato brisačo in jo potem izpostavite vodi. Na primer, lahko jo potopite v domačo banjo ali večjo skledo vode, in potem pogledate če prepušča vodo. Je pa treba biti, pri teh torbicah vseeno previden saj niso namenjene potapljanju, nenadnim skokom v vodo ter na splošno vsem situacijam kjer na torbico deluje visok pritisk vode. So pa odlična rešitev, če se na primer odpravljate na čoln, plažo ali bazen, oziroma kjerkoli je kjer je lahko vaš telefon izpostavljen škropljenju vode ali pa mivki za katero si ne želite da pride v vse odprtine vašega telefona.

Univerzalne torbice za na pas

To so torbice, ki jih s pomočjo zaponke pripnemo za pas ali na katero drugo priročno mesto. Torbica se lahko zamenja na magnet ali pa na ježka. Take torbice so bile sicer v modi kar nekaj let nazaj, ampak jih nekateri uporabljajo še danes in pravijo da jih ne zamenjajo z nobenim drugim ovitkom ali torbico. So zelo priročne, saj imate tako telefon vedno na dosegu roke, poleg tega pa je tako tudi bolj zaščiten pred krajo.

Univerzalne preklopne torbice

Univerzalne preklopne torbice so v osnovi enake navadnim preklopnim torbicam, razlikujejo se predvsem v šalčki v katero vstavimo telefon. Ta šalčka je narejena tako, da se prilagaja velikosti vašega telefona. Narejena je po principu držala za telefon, tako da oprime telefon po njegovi širini. Če pa želite s telefonom posneti kako fotografijo, pa ima šalčka vgrajen drsnik, s katerim telefon zapeljete izven torbice, da lahko nemoteno fotografirate.

Univerzalni žepki

Sicer za žepke res lahko rečemo, da so že iz prazgodovine ovitkov, ampak jih še vseeno tu pa tam vidimo pri kom da jih uporablja. So različnih oblik in najdemo jih v različnih materialih. Po navadi imajo en predal za telefon, nekateri pa tudi več, da lahko vanje spravimo še kakšno drobnarijo. Nekateri imajo samo odprtino, drugi imajo tudi pašček katerega zapnemo čez telefon, da nam ne pade iz žepka, tisti bolj napredni pa imajo tudi pašček za lažji izvlek telefona. Še vedno pa je njihova osnovna naloga da ščitijo telefon pred umazanijo praskami in drugimi poškodbami.

Seveda je posebej narejen ovitek za telefon Samsung še vedno boljša izbira, ampak če imate mogoče telefon neke ne tako popularne znamke, za katero ne morete dobiti ovitka, je univerzalna torbica še vedno boljša izbira, kot da nosite okrog telefon brez zaščite.

Preberite si še:

Preklopna torbica ali ovitek za telefon – kaj izbrati?