Če iščete najcenejše lektoriranje

Tisti, ki potrebujete storitve lektoriranja (za npr. diplomsko nalogo, magistrsko delo, karkoli drugega), in, ki primerjate med seboj cenike lektoriranja, ste sigurno med ponudniki lektoriranja, naleteli na takšne, ki obljubljajo in ponujajo tudi najcenejše lektoriranje.

Naj si bo ponudba poceni lektoriranja še tako mikavna, smo prepričani, da boste v spodnjem zapisu, našli praktične napotke, ki vam bodo dali misliti ali res izbrati najcenejše lektoriranje ali se pač splača za lektoriranje diplomske naloge ali česarkoli drugega, izbrati nekoliko dražjega, a kakovostnejšega ponudnika.

Zavedati se namreč moramo, da najcenejše lektoriranje in na sploh poceni lektoriranje, ne nujno premo sorazmerno odraža kakovost lektoriranja. Ki pa, se zmotno, ne izkazuje samo skozi, to, da gre pri nekom, za hitro lektoriranje.

Cena lektoriranja se pri ponudnikih, ki se oglašujejo skozi najcenejše lektoriranje začne že pri 1,2€, tako kot pri vseh ostalih ponudnikih, pa tudi najcenejši lektorji, oglašujejo kakovostne lektorske izdelke, hitro lektoriranje, strokovnost, reference in dolgoletno delo ter ogromno strank, ki jim je že zaupalo lektoriranje.

V tem pogledu je zato iskalec poceni lektoriranja praktično v veliki dilemi, koga dejansko izbrati in ali je najcenejše lektoriranje res tista prava pot, da bo njihovo tekstovno delo, tudi resnično kakovostno lektorirano.

Nekateri ponudniki za lektoriranje podajo tudi ceno 1€ za 1500 znakov, ob svoji ponudbi pa navajajo, da upoštevajo najnovejša navodila slovenskega pravopisa.

Ko si oglejujete in primerjate cene za lektoriranje, se poskušajte držati pravila, da natančno preverite celotno ponudbo lektoriranja končnega izdelka.

Nekatera dela, zraven lektoriranja potrebujejo še prevode (npr. prevodi povzetkov v angleški jezik v diplomskih nalogah), druga dela potrebujejo tolmača oz. tolmačenje (npr. strokovna besedila, laboratorijski in medicisnki izvidi, sodne prakse in odločbe, itd…), itn…

najcenejše lektoriranje

Zakaj so cene lektoriranja med ponudniki, ki oglašujejo najcenejše lektoriranje, tako različne
(in kako jih primerjati)

Razlike v cenah pri lektoriranju namreč pogosto pridejo zaradi tega, ker nekateri lektorji v svojo osnovno ponudbo vključijo tudi že vezavo diplomske naloge oz. dela, ki ga lektorirajo, drugi zraven cenika lektoriranja vključijo še prevod povzetka v angleški jezik, tretji pa v cenik lektoriranja vključijo zgolj najcenejše lektoriranje osnovnega teksta.

Da boste prišli do dejanske ponudbe in primerjave med ponudniki lektoriranja, je zato zelo priporočljivo, da si posamezne postavke lektoriranja, ločite na posamezne dele, in med različnimi ponudniki, posebej ovrednotite in primerjate iste postavke.

To pomeni, da vam bo realno ceno lektoriranja podala slika, v kateri boste primerjali med različnimi ponudniki, naslednje postavke lektoriranja:

  • lektoriranje osnovnega besedila 1500 znakov
  • povzetek diplomske naloge v angleškem jezik
  • ureditev kazala
  • vezava lektorskega dela
  • itd,…

Šele nato lahko dejansko pridete do odgovora katero lektoriranje je dejansko tudi najcenejše (v realni primerjavi različnih ponudnikov).