Kako odpraviti šumenje v ušesih?

kako odpraviti šumenje v ušesihKako odpraviti šumenje v ušesih, ki je lahko izredno neprijetno in nadležno? Tinitus, kakor je strokovno ime za šumenje v ušesih, je težko odpraviti. Izredno učinkovito si lahko pomagamo z naravnimi zelišči in spremembo načina življenja.

Tinitus doleti kar petino vseh ljudi. Zanj je značilno nadležno šumenje v ušesih, ki ga ljudje opisujejo tudi kot piskanje v glavi, šumenje v glavi, zvonjenje v ušesih, piskanje v glavi in še kakšen izraz bi se našel.

Kako odpraviti šumenje v ušesih z naravnimi metodami?

Šumenje v ušesih se lahko pojavi v obeh ušesih, ali pa samo v enem. Traja lahko dlje časa, je samo občasno, lahko pa tudi stalno. Zvočni valovi potujejo skozi uho in kadar so poškodovane dlačice v notranjem ušesu, imajo te težave s posredovanjem signalov možganskemu jedru.

Tako možgani ne dobijo pričakovanih signalov, ampak zaznavajo zvoke, ki niso pravilni. Te zvoke imenujemo brnenje, žvižganje ali šumenje. Šumenje v ušesih je težko odpraviti, pogosto vpliva na kakovost življenja in se s starostjo lahko poslabša. Izredno učinkovito si lahko pomagamo z zelišči in drugimi naravnimi metodami:

  • Za odpravo šumenja v ušesih, lahko poskusimo s spremembo prehrane. Omejimo uživanje soli, alkohola in kave. Prenehajmo kaditi in skrbno spremljajmo krvni tlak. Vse te razvade, posebej alkohol, lahko povzročijo povišanje krvnega tlaka, ta pa povzroči tinitus. Alkohol razširja krvne žile in povečuje krvni pritisk v notranjem ušesu, kar lahko prav tako povzroči šumenje v ušesih.

šumenje v ušesih

  • Odlično sredstvo za blaženje šumenja v ušesih, je uporaba olivnega olja. V uho nakapamo štiri kapljice olja, dvakrat ali trikrat na teden. Olivno olje bo odstranilo ušesno maslo, ki je tudi lahko vzrok za šumenje v ušesih.
  • V Nemčiji so naredili manjšo študijo, s katero so dokazali, da ljudje, ki imajo pomanjkanje Q10 v krvi, pogosto trpijo za tinitusom. Že po nekaj tednih uživanja prehranskega dopolnila Q10, so se težave zmanjšale. (1)

  • S kliničnimi raziskavami, so tudi dokazali, da lahko šumenje v ušesih močno omilimo z uživanjem prehranskega dopolnila ginko. (2)