Kaj je Netflix in kako lahko spremljate vsebine, ki so tam na voljo

Kaj je Netflix in kako ga lahko spremljate, kljub temu, da ste v Sloveniji? Kako ne boste žrtve oglaševanja? Kako narediti, da vas bo to stalo manj, kot od trenutnega paketa pri kabelskem operaterju? Sam sem se odločil, da plačam naročnino na Netflix in ga preizkusim. To je bila pozitivna izkušnja, zato bi bilo morda dobro, da izkušnjo delim s tistimi, ki jih to zanima.

Kaj je Netflix? 
Kaj je Netflix? Netflix je največji spletni video klub z več kot 10.000 filmi, najboljšimi serijami, dokumentarci, risanimi filmi za otroke in vse to v polni HD kakovosti.
Kaj je Netflix?

Netflix je največji spletni video klub z več kot 10.000 filmi, najboljšimi serijami, dokumentarci, risanimi filmi za otroke in vse to v polni HD kakovosti. Tu ni nič vezano na TV programa, ampak sami izbirate, kateri oddajo ali filmi si boste ogledali. Lahko jih gledate, kolikor želite. Lahko zaustavite predvajanje, kadarkoli želite, in nadaljujte, kjer ste se ustavili, ko boste naslednjič želeli nadaljevati z ogledom filma. Najboljše od vsega je, da obstaja možnost podnapisov, kar veliko olajša gledanje ljudem, ki angleščine ne poznajo dovolj dobro.

Kaj potrebujete?

Ta članek ni smiseln, če ne poznate osnov angleškega jezika in če nimate kreditne kartice, ki je potrebna za plačilo. Netflix (1) si lahko ogledate na večini vaših naprav. Na pametnem televizorju, iPad-u (2), iPhone-u, Xbox-u (3), Sony PlayStation-u (4)…

Zakaj se sploh odločiti za naročnino na Netflix?

Gledanje TV kanalov klasične televizije je lahko  občasno precej naporen. TV postaje nas brezdušno dušijo z reklamami. Reklame predvajajo tudi med dnevnikom. Izogibate se ogleda filma, ker ga ne morete gledati zaradi dolgih reklamnih blokov. Zakaj lokalnim kabelskim operaterjem dopuščamo, da nas “zlorabljajo” z reklamiranjem? Ne znam, kako je to določeno z zakonom, vendar ni logično, da plačujemo za kanale, ki služijo z reklamami. Verjetni bi bilo bolj normalno, da bi se reklame lahko oddajale samo na brezplačnih kanalih. Pa še to v omejenih količinah.

Zanimalo vas bo tudi: Francija je vodila na področju IPTV, vendar kljub temu ne zmaguje dirke

Pred prihodom Netflixa sem tudi sam uporabljal Torrent. Vendar je sedaj veliko lažje predvajati želeno vsebino kar preko daljinskega upravljalnika. Da o podnapisih, kakovosti predvajanega videa in možnosti predvajanja na televizorju in drugih napravah sploh ne govorim. Pa še občutek je boljši – plačaš in legalno uporabiš. Evo, mogoče bo to všeč še komu…