Instagram za podjetja

Instagram za podjetja: Kako uporabljati Instagram za poslovanje v 6 korakih

Instagram za podjetja postaja vse bolj pomembna platforma. Uporaba Instagrama za poslovanje je danes nujna. Vplivneži – influencerji na tej platformi gradijo svoje blagovne znamke, mala in velika podjetja pa jo uporabljajo za doseganje novega občinstva in večjo prodajo.

Toda tako kot pri vsakem drugem poslu sta lahko tudi zagon in upravljanje podjetja na Instagramu zastrašujoča.

Logo Instagrama, Instagram za podjetja: Kako uporabljati Instagram za poslovanje v 6 korakih

6 korakov za poslovno uporabo Instagrama

 1. Ustvarite poslovni račun na Instagramu
 2. Razvijte učinkovito strategijo za Instagram za svoje podjetje
 3. Optimizacija profila na Instagramu
 4. delite visokokakovostno vsebino
 5. pritegnite in povečajte svoje občinstvo
 6. Izmerite uspeh in ga prilagodite

Enostavni deli uporabe Instagrama za podjetja

S pravo strategijo lahko svoje poslovanje na Instagramu dvignete na povsem novo raven.

Zaradi 1 milijarde uporabnikov je to poceni in zelo učinkovit medij za povečanje prepoznavnosti blagovne znamke. Poleg tega vizualna narava platforme ustvarja poznavanje prisotnosti vaše blagovne znamke, kar jo vtisne v zavest strank, pokroviteljev in potencialnih strank.

Instagram ima tudi povprečno stopnjo vključenosti na objavo 0,98 %, kar je največ med vsemi platformami. To je velika prednost, zlasti če upoštevamo, da je povprečna stopnja vključenosti na objavo v omrežju Facebook 0,08 %. Če torej ustvarite pravo vsebino, je verjetno, da bo vaša ciljna skupina videla vaše podjetje in z njim sodelovala.

Na voljo imate tudi več ciljno usmerjenih oglaševalskih orodij, ki vam omogočajo uspešno poslovanje, ne da bi porabili kakšen cent.

 

Težavni deli uporabe platforme Instagram za podjetja in poslovanje

Kot dve plati kovanca ima tudi razvijanje podjetja na Instagramu svoj delež izzivov.

Poslovni računi na Instagramu vam omogočajo, da manjšemu občinstvu zagotovite stik z vami, vendar neposrednih sporočil ne morete omejiti. Zaradi tega so lahko stvari izredno zamudne, zlasti če upravljate različne poštne predale in platforme za pošiljanje sporočil.

Druga pomanjkljivost je možnost zmanjšane prepoznavnosti. 

Uporabniki se lahko počutijo preobremenjene in razočarane, če je njihov feed vedno poln podjetij, ki poskušajo prodati izdelke in storitve. Čeprav se temu lahko izognete tako, da omejite promocijske vsebine in si prizadevate za organsko rast, je to še vedno pomembna pomanjkljivost, ki jo je treba upoštevati. 

Prav tako ne morete biti zasebni. Res je, da kot podjetje verjetno ne želite nastaviti zasebnosti svojega računa, vendar če bo kdaj prišel čas, ko boste to storili, ta možnost ne bo mogoča. 

 

Korak 1: Ustvarite poslovni račun na Instagramu

Prijavite se in ustvarite nov račun na Instagramu od začetka. Če že imate račun na Instagramu, lahko preprosto preklopite z osebnega na poslovni račun na Instagramu.

Korak 2: Razvijte učinkovito strategijo za Instagram za svoje podjetje

Instagram malim podjetjem ponuja različne priložnosti, da dosežejo novo občinstvo in uveljavijo svojo blagovno znamko. Toda da bi svoja prizadevanja čim bolj povečala, potrebujejo dobro načrtovano strategijo za Instagram, ki jim lahko pomaga doseči prave rezultate.

 • Opredelite svoje ciljno občinstvo
 • Določite svoje cilje in naloge
 • Določite prave metrike uspešnosti
 • Ustvarite koledar vsebin

Korak 3: Optimizirajte svoj profil na Instagramu

 • Napišite sijajno biografijo za Instagram
 • Dodajte privlačno (in ustrezno) profilno sliko
 • Dodajte ustrezne informacije za uporabnike

Korak 4: Delite visokokakovostno vsebino

Instagram je vizualna platforma, zato je pomembno, da gradite močno vizualno identiteto. Poleg tega lahko veliko storite za objavo vsebine na način, ki bo pritegnil pozornost vašega občinstva.

Korak 5: pritegnite in povečajte svoje občinstvo

Zgolj vzpostavitev poslovnega računa in objavljanje vsebin ni dovolj. Za rast podjetja in doseganje strateških ciljev morate sodelovati tudi s svojim občinstvom.

Korak 6: Merite uspeh in ga prilagodite

Pri poslovni uporabi Instagrama morate spremljati svoj napredek. To vam bo pomagalo razumeti, ali vam vaša prizadevanja pomagajo pri doseganju ciljev. Če ne, lahko ugotovite vrzeli in priložnosti ter izvedete potrebne prilagoditve za njihovo izpolnitev.