Kaj je predporočno fotografiranje

Kaj je predporočno fotografiranje

Danes za vas pišem poročni fotograf Goran VK wedding. V letih svojega delovanja sem dobil nešteto vprašanj zakaj glede predporočnega fotografiranja. Zame je predporočna fotografija kar sestavni del dobrega poročnega dne. Ali pa vsaj spominov na popoln poročni dan.

Veliko nas je, ki niti slučajno nismo samozavestni pred fotoaparatom. Na poroki pa ni pred vami le fotoaparat ampak je na vas pozornih tudi vseh 100 svatov, ki ste jih povabili. Torej to, da je na poročni dan prisotne nekaj treme in nekaj pritiska nam je vsem jasno. Kako pa se lahko tega znebimo. No znebimo se res težko se pa vsekakor lahko bolj privadimo na večjo pozornost.

Predporočno fotografiranje je dan, ko bosta nevesta in ženin videla, da je fotografiranje z menoj nekaj najbolj naravnega in sproščenega. Moje vodilo na kateremkoli fotografiranju je, da naredim čim več spontanih fotografij. Pa naj bodo to fotografije med smehom, sprehodom ali plesom. Sam se zavedam, da nas večina ni ves čas pred kamerami in se pred njimi ne počutimo sproščeno. Ravno zato poskušam ustvariti vzdušje, ki poskrbi, da ste portretiranci čim bolj sproščeni.

predporocna-fotografija (1)

Kje opraviti predporočno fotografiranje

Predporočna fotografija ima veliko prednosti. Ena največjih pa je ravno lokacija. Lokacija predporočnega fotografiranja ni omejena z ničemer drugim kot z vašo domišljijo. Torej če na poročni dan ni možno iti na fotografiranje kamor želimo je to na predporočnem fotografiranju vsekakor možno! Če si želita fotografiranja v hribih si lahko vzamemo nahrbtnike in malico in gremo v hribe. Če si želita morja lahko spakiramo in gremo na obalo. Če si želita urbanih predporočnih fotografij si morata le izbrati mesto, ki vaju najbolj očara. Torej predporočna fotografija nam omogoča, da izberemo lokaciji, ki se nam zdi najbolj primerna za fotografiranje. Za razliko od poročnega fotografiranja. Takrat pa moramo najti najboljšo lokacijo v bližini ostalih poročnih lokacij.

Kdaj opraviti predporočno fotografiranje

Kdaj opraviti predporočno fotografiranje je še eno od vprašanj, ki nas pripelje do prednosti le tega. Če imata rada sneg je pravi čas zima. Če imata rada sonce in vročino je pravi čas poletje. Če imata rada praznično okrašena mestna središča je pravi mesec december. Če želita imeti fotografiranje v visokogorju se bosta za to mogoče odločila poleti, ko bo bolj dostopno. Kakorkoli se bosta odločila bosta imela izbiro. Medtem, ko je poročno fotografiranje lahko izvedeno le na poročni dan. Tega pa bosta verjetno planirala v letnem času, ki je najbolj vremensko stabilen.

Poleg letnega časa pa je pri fotografiranju zelo pomembna tudi ura. Na poroki dostikrat ne uspemo iti na fotografiranje v tistem najlepšem delu dneva. Predporočna fotografija pa nam seveda dovoljuje, da se organiziramo v tisti uri pred sončnim zahodom. Takrat se sonce najbolj toplo in mehko in ta svetloba je naravnost magična. Velika možnost je, da bosta s kvaliteto fotografij iz predporočnega fotografiranja še bolj zadovoljna kot s tistimi iz poročnega fotografiranja.

predporocna-fotografija (2)

Ali še vseeno potrebujete poročno fotografiranje čeprav ste že bili na predporočnem

Ali potrebujete večerjo čeprav ste kosilali? Podobno nelogično je vprašanje če lahko predporočna fotografija nadomesti poročno. Neglede na to kako dobri smo poročni fotografi ne moremo pričarati poroke na vsak dan. Ne samo poročne obleke in make up. Tudi vajini občutki bodo na poročni dan popolnoma drugačni kot na ostalih fotografiranjih. Vsa trema in pričakovanje poročnega dne bo iz vaju zvabilo drugačna čustva in še bolj pristne nasmehe!

Koga vse lahko pripeljemo s seboj na predporočno fotografiranje

Predporočna fotografija se velikokrat spremeni v družinski dogodek. Dostikrat zraven pripeljete tudi otroke in seveda potem še koga, ki bo otroke zabaval po njihovem fotografiranju. Neglede na to koliko bližnjih je z vami si boste vedno želeli tudi nekaj minut samo zase in za svoje fotografije. V tem času ‘prav pridejo tete, strici, babice in dedki, ki lahko zabavajo najmlajše. Za takšna predporočna fotografiranja dostikrat pomagam tudi pri stilu otrok. Z mojo punco imava tudi uspešno podjetje otroških oblačil LABI. Z Larino kreativnostjo in mojo poslovno platjo že več let s svojimi kreacijami osrečujeva tako starše kot otroke.