Električni počivalniki

Spodaj, smo tokrat, v našem blogu, pripravili zapis za vse, ki iščejo za svoje različne prostore, pohištvene elemente, ki so namenjeni počitku in prvenstveno sprostitvi, pri čemer pa smo se, namesto na klasične sedežne garniture, nekoliko bolj osredotočili na počivalnike (med njimi pa so nas še posebej zanimali predvsem električni počivalniki).

Kaj so počivalniki?

električni počivalnikiPočivalniki so pohištveni kosi, ki so danes na tgu v najrazličnejših oblikah. Namenjeni so temu, da si človek na njih odpočije, se sprosti, prebere kakšno knjigo, za razliko od sedežnih garnitur, pa so postali priljubljeni predvsem za to, ker so bolj kot sedežne garniture, premični in zaradi tega možni za uporabo v več različnih prostorih.

Po raznovrstnih počivalnikih je posegla tudi različna industrija in različne panoge, saj so od večjih sedežnih garnitur in drugih pripomočkov in miz za počitek, bistveno bolj premični, s tem pa tudi iz ekonomskega vidika bolj upravičeni za številne raznolike dejavnosti. Počivalnik lahko npr. uporabimo v masažnem salonu, frizerskem salonu, v čakalnicah, v gostinskih in turističnih obratih, ipd…

Enako lahko seveda za vse te prostore uporabimo tudi sedežno ganrituro, a je le to, ponavadi težje prestavljati, hkrati pa ni nujno, da se bo, le ta, estetsko in stilsko sploh podala v naš prostor.

Zakaj izbrati počivalnik?

Počivalnik izberemo za primere, v katerih želimo sebi ali svojim gostom, omogočiti počitek na enostavnem, a vseeno ličnem pohištvenem elementu, pri čemer pa želimo ohraniti možnosti njegove hitre prestavitve v drug prostor, kjer se pač pojavi potreba po njegovi uporabi.

Glede na številne raznovrstne funkcije, lahko počivalnik tudi uporabimo kot masažni stol, ali poseben počivalnik v savni, za bralni kotiček, za sprostitev in tako naprej.

Kateri počivalnik izbrati?

Seveda bo na izbor počivalnika največkrat vplivalo več reči hkrati, sicer pa med najpomembnejše dejavnike odločitve za nakup počivalnika, uvrščamo:

  • ceno počivalnika
  • barvo in izgled
  • materiale, iz katerih je počivalnik izdelan ter
  • funkcije posameznih modelov počivalnikov

Električni počivalniki in njihove prednosti

nastavljiv počivalnikZa razliko od klasičnih, lesenih počivalnikov, ki smo jih v preteklosti uporabljali pretežno za počitek ob časopisu ali dobri knjigi (ki jih poznamo tudi kot gugalnike), sodijo danes med najbolj uveljavljene počivalnike, električni počivalniki, saj nam ti, ob izdelavi iz različnih materialov, omogočajo, da si s pomočjo elektrike in daljinskega upravljalca nastavimo najrazličnejše dodatne funckije (npr. masaža hrbta ali ledvenega dela, dvig nožnega dela za noge, ogrevanje sedalnega dela, sprememba naklona ročnih in hrbtnega naslonjala, ipd…). Številni, napredni počivalniki, pa prinašajo še dodatne napredne funkcije in možnosti (vgrajeni zvočniki za glasbo, daljinski upravljalec brez žice, programirano delovanje masažnih delov, itd…)

V kolikor vas zanimajo različni električni počivalniki (ter tudi vsi ostali), vas povabimo, da si ogledate ponudbo počivalnikov na spletni strani: www.pohistvo123/počivalniki