IZBIRA OBLAČIL PRI MESTNEM KOLESARJENJU ŠE ZDALEČ NI POMEMBNA ZGOLJ Z ESTETSKEGA VIDIKA!

IZBIRA OBLAČIL PRI MESTNEM E KOLESU ŠE ZDALEČ NI POMEMBNA ZGOLJ Z ESTETSKEGA VIDIKA!

Kaj je potrebno upoštevati pri izbiri oblačil, ko se nameravate podati na e kolo? 

Vsekakor drži, da je videz oblačil izjemno pomemben, saj z njimi izražamo sebe, skupnost, pa tudi čas, v katerem živimo, toda v nadaljevanju prispevka boste spoznali, zakaj pri mestnem kolesarjenju niso pomembna zgolj z estetskega vidika ter kaj je potrebno upoštevati pri izbiri za vožnjo e kolesa.

Za začetek moramo opozoriti na dejstvo, da e kolo zaradi vgrajenega elektromotorja omogoča doseganje občutno višjih hitrosti, kar je pri oblačenju nedvomno potrebno vzeti v zakup. Med kolesarjenjem v hladnejšem delu leta, vas bo lahko zato namreč veliko bolj zeblo, če ne boste dovolj toplo oblečeni. Ko se boste na e kolo podali v najbolj vročih mesecih, pa vam bo med vožnjo prijetno pihalo in vas tako hladilo, zaradi česar boste lahko imeli oblečena tudi malce tanjša oblačila ali še kakšen sloj manj.

 

e kolesa NewBike

Pri oblačenju za vožnjo z e kolesom se vselej ravnajte po vremenskih razmerah in temperaturi ozračja!

Naš nasvet je, da se pri oblačenju vselej ravnate po vremenu in temperaturi ter nikakor ne po letnem času ali morda koledarskem mesecu, v katerem se boste odločili podati na vožnjo z vašim e kolesom. Vsem nam je namreč dobro znano, da je lahko vreme precej nestanovitno in da nas sploh v zadnjem času nemalokrat preseneti. Če pomislimo, čeprav naj bi pomlad veljala za začetek sončnega in toplejšega vremena, nam je tudi letos postregla celo s snegom in temperaturami pod lediščem.

Ko se odpravite na e kolo, se je priporočljivo obleči v večjem številu slojev in vedno je bolje, da vam je malce pretoplo, kot pa da vas med kolesarjenjem zebe. V primeru, da bi vam postalo vroče, lahko namreč še vedno slečete sloj oblačil in ga pospravite v nahrbtnik ali še bolje v kolesarsko torbo na vašem e kolesu.

 

 V čem je prednost koles NewBike, ko se morate obleči za mestno kolesarjenje?

Če v splošnem velja, da potrebujete za kolesarjenje posebno športno opravo, ki mora biti raztegljiva, omogočati dovajanje zraka in čim bolj intenzivno odvajanje potu, pri kolesih NewBike temu niti približno ni tako.

Ena najpomembnejših lastnosti, po katerih se kolesa NewBike razlikujejo od ostalih mestnih koles na trgu, je po posebnem tako imenovanem ženskem okvirju, ki ga prepoznamo po značilni geometrijski obliki trapeza. Tovrstna oblika okvirja se je pri proizvajalcih koles sprva pojavila zaradi omogočanja lažjega povzpenjanja in sestopanja za ženske, ki so nosile krilo. Kasneje je ženski okvir postal priljubljen pri obeh spolih, v današnjih časih pa se zanj odloča čedalje več kolesarjev. Njegova prednost se pri oblačilih kaže v tem, da lahko imate za vožnjo koles NewBike oblečene tudi hlače z nekoliko bolj ozkim krojem, saj se boste nanje povzpeli z lahkoto, hkrati pa boste zaradi odsotnosti zgornje prečne gredi med vrtenjem pedalov imeli več prostora za kolena.

Če razmišljate o nakupu električnih koles NewBike, pa vas lahko razveselimo s podatkom, da se zaradi učinkovite električne pomoči med vožnjo ne boste prav nič preznojili, saj bo kolo del bremena prevzelo nase in vam tako močno zmanjšalo napor.

Kolesa NewBike med mestnim kolesarjenjem omogočajo brezskrbno nošenje tudi krila ali plašča

Še ena v nizu številnih prednosti koles NewBike, je v nameščeni dodatni kolesarski opremi. Nanašajoč se na način oblačenja velja izpostaviti predvsem ščitnik za verigo, ki bo preprečeval, da bi vaša nekoliko daljša obleka zašla v napere, hkrati pa bo onemogočil, da bi se z nogo prislonili na verigo in s tem na vašo obleko nanesli izredno trdovraten madež. Zahvaljujoč ščitniku za verigo se vam za vožnjo koles NewBike ni potrebno odreči najljubšemu krilu, brez vseh skrbi pa lahko imate oblečen tudi plašč.

V skladu z navedenim so posebna športna oblačila za vožnjo koles NewBike povsem odveč, kajti na naša kolesa se boste lahko podali v vsakodnevnih oblačilih, ki bi jih oblekli tudi v primeru, če bi se na pot odpravili z avtomobilom. V našem podjetju tako s ponosom izpostavljamo, da se lahko za vožnjo koles NewBike pravzaprav oblečete za vaš končni cilj in ne za pot.

 

 

Kako lahko s primernimi oblačili in obutvijo prispevamo k dvigu varnosti na mestnem kolesu?

Kot smo že zapisali, imajo oblačila izjemno estetsko vlogo, pomembna so za zaščito pred različnimi vplivi iz okolja, zagotavljanje dobrega počutja ter udobja, dodati pa je potrebno tudi varnost.

Čeprav morda najnovejše modne smernice narekujejo oblačila temnejših barv, v katerih smo mimogrede videti tudi malce bolj vitki, kot smo sicer, vam za vožnjo z mestnim kolesom svetujemo izbiro oblačil v svetlejših odtenkih. Svetla oblačila so še toliko bolj pomembna pri kolesarjenju v večernih urah in kadar se na mestno kolo podamo v zimskem času, ko je vidljivost občutno slabša. Razlog je v tem, da bomo tako veliko bolje vidni, hitreje pa nas bodo opazili tako vozniki motornih vozil, kot tudi pešci, ostali kolesarji in drugi udeleženci v mestnem prometu.

Priporočamo, da si za vožnjo z mestnim kolesom v navedenih pogojih nadenete takšna oblačila, ki imajo prišite odsevne dodatke, saj boste tako vidni še v večji meri.

kolesar v odsevajočih oblačilih

Ne zanemarite pomena ustrezne obutve za varnost na vašem mestnem kolesu!

Za vožnjo mestnega kolesa izberite kvalitetno obutev, ki naj bo tudi v poletnem času zaprta, saj bo učinkovito obvarovala vaša stopala pred poškodbami. Natikače, sandale in drugo podobno obutev vam za kolesarjenje močno odsvetujemo, saj se vam lahko med vožnjo sname, hkrati pa nudi premajhno zaščito in oporo vašim stopalom, zaradi česar pomembno vpliva na vašo varnost na mestnem kolesu.

In za konec, izberite zračno obutev z dovolj debelim podplatom, predvsem pa naj bo za prijetne vožnje z mestnim kolesom tudi čim bolj udobna.