Škoda Enyaq iV 2021 – električni športni terenec!

Škoda Enyaq 2021 – največje prednosti

ŠKODA ENYAQ: Zagotovo je Škoda Enyaq iV avtomobil, ki je v Sloveniji v letu 2021 požel veliko zanimanja, saj gre namreč za prvi električni model znamke Škoda. Ta je sedaj že na voljo za naročila pri Porsche Inter Auto! Ta trenutek sta na voljo že dve različici, ki se razlikujeta po dosegu in pa serijski opreme. Enyaq iV 60 z 390 km dosega in Enyaq iV 80 z 510 km dosega. Prve primerke vozila Škoda Enyaq pričakujemo že v mesecu marcu.

Škoda Enyaq iV različice:

  • Enyaq iV 60 – že v prodaji
  • Enyaq iV 80 – že v prodaji
  • Škoda Enyaq iV 80X – v prihodu
  • Škoda Enyaq iV R – v prihodu

Vrste električnega pogona

ŠKODA SLOVENIJA: v osnovnih serijskih različicah vam je na voljo motor v zadku, ki pa seveda poganja zadnji kolesni par. S tem se model čimer se model navezuje na izjemno bogato zgodovino avtomobilskega proizvajalca Škoda. Zavedajte se pa, da imajo najzmogljivejše izvedbe spredaj vgrajen zmogljivejši in dodaten elektromotor, s katerim se bo navor še bolj učinkovito in neposredno prenašal na cesto. Sčasoma lahko v ponudbi pričaujete kar pet različnnih zmogljivih različic oziroma izvedb. (1)

ŠKODA ENYAQ IV
ŠKODA ENYAQ IV

Škoda Enyaq iV – različne velikosti baterije

Skupno bo sčasoma na voljo kar pet različno zmogljivih različic in tri velikosti baterije za čimbolj trajnosten način vožnje. Zaradi visoke učinkovitosti baterij, majhnega kotalnega upora pnevmatik in za SUV izvrstne aerodinamičnosti lahko doseg vozila v skladu s standardom WLTP znaša do 510 km – to velja za najbolj napreden model Škoda Enyaq.

Škoda Enyaq iV – tehnični podatki, moč, doseg

Škoda Enyaq iV: doseg in kapaciteta baterije, ki bodo na voljo kasneje
Različica Kapaciteta baterije Električni doseg Moč kW (KM)
Škoda Enyaq iV 50 55 kWh 340 km WLTP 109 (146)
Škoda Enyaq iV 60 53.1 kWh 390 km WLTP 132 (180)
Škoda Enyaq iV 80 77.1 kWh 510 km WLTP 150 (204)
Škoda Enyaq iV 80X  77.1 kWh 460 km WLTP 195 (265)
Škoda Enyaq iV RS 77.1 kWh 460 km WLTP 225 (302)

Električni pogon modela Škoda Enyaq iV – napredna tehnologija

Škoda Enyaq iV bo sčasoma na voljo s tremi velikostmi baterije, kot jih lahko vidite zgoraj v tabeli. Električni motorji so izredno zmogljive narave, saj električni motorji razvijejo moč od 109 do 225 kW. Zadnji ali štirikolesni pogon pa odlično izpolnjuje zahteve in namene uporabe različnih kupcev. Z dosegom do 510 km (WLTP) postane Enyaq iV prav zagotovo izjemno optimalen spremljevalec za vsak dan, njegova priklopna obremenitev znaša do 1.400 kilogramov (pri 8-odstotnem naklonu) oz. 1.200 kilogramov (pri 12-odstotnem naklonu).

Notranjost modela Enyaq iV

Namesto klasičnih paketov opreme so v novem modelu Škoda Enyaq iV na voljo paketi Design Selection, ki postavljajo merila pri zasnovi notranjosti. Vsak od paketov Design Selection, ki so jih sestavili Škodini oblikovalci za koncepte materialov, predstavlja izbrano notranjost z visoko stopnjo udobja ter naravne, trajnostno izdelane in reciklirane materiale. Individualno vizualizacijo vozila olajša nova struktura ponudbe: pakete za deset tematskih področij ter nekaj posamičnih opcij je mogoče vizualizirati na pregleden način in v le nekaj korakih.

Oblikovalski slog modela Škoda Enyaq iV je čustven, energičen in dinamičen. SUV zaznamujejo uravnotežena proporcionalna razmerja in izjemno dobra prostornost, ki je podobna kot pri modelu Škoda Kodiaq, čeprav v dolžino meri manj kot Škoda Octavia. Markantni sprednji del poleg velike Škodine maske krasijo opcijski osvetljeni kristalasti obraz, ki vključuje animirano funkcijo Coming Home/Leaving Home, in full-LED matrični žarometi z dinamičnimi smerniki.

Prvi serijski električni SUV znamke Škoda je zasnovan na platformi MEB, ki združuje tradicionalne odlične lastnosti te znamke – izjemno prostornost, prepričljiv zunanji dizajn, užitek v vožnji, “simply clever” rešitve in izjemno ergonomsko zasnovano notranjost.

Škoda Enyaq iV Founders Edition

Škoda v letu 2020 slavi 125. obletnico obstoja in se s posebno serijo Founders Edition novega modela Enyaq iV poklanja zgodovini podjetja, ki sta ga leta 1895 ustanovila Václav Laurin in Václav Klement. Bogato opremljena posebna serija električnega športnega terenca je omejena na le 1895 primerkov! Vozila serije Founders Edition so na voljo v različicah Enyaq 60 iV in Enyaq 80 iV z 21-palčnimi aluminijastimi platišči Aquarius ter s kovinskim lakom magično črne ali arktično srebrne barve. Serijsko so opremljena s kristalastim sprednjim delom ter s športno oblikovanima ščitnikoma na sprednjem in zadnjem odbijaču. Zunanji elementi so lakirani s črno barvo z visokim sijajem. Napisi na pokrovu prtljažnika so črni, na sprednjem blatniku pa je nameščena posebna oznaka serije Founders Edition. Paket notranje opreme Design Selection ecoSuite vključuje dekorativne elemente s klavirskim lakom in dvobarvno armaturno ploščo. Sedeži so oblečeni v usnje konjakovo rjave barve iz paketa ecoSuite in imajo kontrastne šive kameno bež barve.

Hišne polnilne postaje – za hitro polnjenje

Domače polnilne postaje so obvezni del za zanesljivo in hitro polnjenje. Ker polnjenje preko gospodinjskih vtičnic zahteva kar nekaj časa, vam predstavljamo našo ponudbo hitrih električnih polnilnic, ki bodo poskrbele za vrhunsko izkušnjo elektromobilnosti.

Preverite hišne električne polnilnice:

Škoda Enyaq iV
Škoda Enyaq iV

Boniteta za električna vozila 2021 le 0,3%!

Boniteta električna vozila 2021: razlog več za službeni električni avtomobil v vašem podjetju! V primeru da vozite službeni avtomobil tudi zasebno, je ta ugodnost, ki vam jo omogoča delodajalec, obdavčena. Dobra novica pa je, da boste že v letu 2020 v prednosti tisti, ki uporabljate električni avto. Z letom 2020 je začela veljati novela Zakona o dohodnini, ki je med drugim občutno znižala boniteto za zasebno uporabo službenih vozil z električnim pogonom, in sicer z 1,5 odstotka nabavne vrednosti vozila mesečno (tolikšna je bila prej, ko je bila enaka kot za klasična vozila) na 0,3 odstotka.

Kaj pridobim s pooblaščenim servisem Škoda?

ŠKODA SERVIS LJUBLJANA – Ali potrebujete hiter servis v Ljubljani? Zapeljite svojo Škodo na vrhunski in na povrh vsega še pooblaščeni servis v Ljubljani na Porsche Verovškova. Se zavedate, da redno vzdrževanje vozila pri pooblaščenem servisu pomeni izjeno daljšo življenjsko dobo, vrhunsko varno vožnjo in več ugodnosti tovarne Škoda.

Pooblaščeni servis Škoda Ljubljana vam omogoča raznovrstne servisne storitve – na Porsche Verovškova se obrnite, ko imate poškodbo na vozilu, saj bodo vaše vozilo popravili v najkrajšem možnem času in z originalnimi deli. Prav tako lahko pri njih opravite hitre servisne storitve, kot na primer menjavo akumulatorja, zavornih ploščic in amortizerjev. Navsezadnje pa lahko pri njih opravite redne letne male servise, ko menjate motorno olje in oljne filtre, prav tako pa so tu za vas, ko nastopi veliki servis vozila! Preverite njihove varčevalne pakete, v katera spadajo vozila, ki so starejša od štirih let.

Zavedajo se, da je lahko servis starejših vozil dodaten strošek, ki bi se mu najraje izognili, vendar vam ponujajo kvalitetno servisno storitev po ugodnih paketnih cenah. Njihovo delo je profesionalno in strokovno, v vašo Škodo pa bomo vgradili le originalne rezervne dele – na oboje pa imate tudi dvoletno jamstvo. Poleg jamstva na delo in material pa se vam avtomatično podaljša tudi jamstvo mobilnosti Škoda asistenca.

Porsche Inter Auto d.o.o. je največji trgovec z novimi, rabljenimi in testnimi vozili znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT, Porsche v Sloveniji. Prav tako lahko pri Porsche Inter Auto opravite storitve registracije in uredite vse postopke s prijavo škode, saj je pogodbeni pooblaščeni servisni partner Zavarovalnice Triglav, Sava zavarovalnice in Porsche Versicherungs AG podružnice v Sloveniji.