Regali za dnevno sobo

Tukaj so napisani nasveti za tiste, ki jih zanimajo regali za dnevno sobo.

Kaj upoštevati pred izbiro regalov za dnevne prostore?

Glede na to, da je na slovenskem trgu, med ponudbo najrazličnejših regalov, moč najti tako tipske, kot takšne, ki si jih lahko damo izdelati po meri, smo spodaj zbrali najprej, najpomembnejše nasvete v zvezi s tem kaj sploh upoštevati pred samim nakupom regalov.

Regali za dnevno sobo se morajo nedvomno najprej estetsko in stilsko ujemati z ostalim pohištvom po dnevni sobi, saj si najbrž v tradicionalni dnevni sobi ne bomo privoščili regala, ki po barvi npr. izgleda v visoko sijajni rdeči, po drugi strani pa imamo ostalo pohištvo po dnevni sobi, v barvi tradicionalnega, naravnega, recimo svetlega lesa.

Drugi pomemben vidik opremljanja dnevnih sob z regali je njihov namen. V kolikor si želimo regale, ki bodo služili prvenstveno kot dekor v dnevni sobi, ne bo nič narobe, če z regalom dnevni prostor nekoliko popestrimo. Recimo, da vanj, še posebej, če je temačen, umestimo barvite, premične, zaobljene in moderne regale.

Po drugi strani, če smo ljubitelj stilskega pohištva, bomo najbrž posegli po oglatih regalih, v svetlih, modernih barvah.

Če imamo z regali za dnevno sobo namen tudi funkcionalnega izkoristka, npr. za odlaganje knjig – bomo pobrskali med ponudbo za knjižnimi regali – in med temi izbirali med takšnimi, ki se zaprejo z ličnimi krilnimi vrati ali odprtimi regali, ki dejansko omogočajo lep pregled in hitro dostopnost do vsebine v ali na njih.

Dnevni regali za moderne dnevne sobe

Za razliko od še ne tako daljne preteklosti, ko smo v dnevne sobe, večinoma postavljali regale, ki so bili namenjeni predvsem za knjige, zimsko garderobo (ki je nismo imeli kam drugam pospraviti) ter za kakšen mini bar v dnevni sobi, je danes trend opremljanja modernih dnevnih sob, usmerjen predvsem v to, da pohištvo v dnevnem prostoru, ponuja tudi možnost postavitve računalnika, monitorja ter vse računalniške dodatne opreme (od mrežnih ruterjev, tiskalnikov, usmerjevalnikov in podobnega naprej).

Moderni dnevni regali morajo hkrati tudi biti prostor za odlaganje vedno večjega števila televizijskih upravljanikov in mobilnih telefonov, hkrati pa morajo za vse te sodobne naprave imeti tudi ustrezne izhode za električno napajanje.

Še posebej mobilni telefoni, so v moderni dnevni sobi, zelo blizu sedežne garniture, saj ogromno družin že dolgo, ob večerih ne spremlja vsebin zgolj na osrednjem televizorju v dnevni sobi, ampak kar na svoji računalnikih oz. tablicah in telefonih.

Pri tem pa tudi ne smemo zanemariti trenda, da se v modernih sobah vedno bolj povečuje tudi raba deljenih vsebin in pretakanje vsebin iz telefonov na televizijske zaslone v dnevnih sobah.

Slednje še posebej pride do izraza v času po počitnicah, dopustih in potovanjih, ko si v dnevno sobo povabimo obiske in jim nato preko telefona, na velikem televizorju v dnevni sobi, prikazujemo slike iz naših potovanj.

Dodaten opremljevalsko pohištveni trend ob iskanju ustreznih regalov za moderne dnevne sobe pa zajema tudi naš občutek za estetiko, saj sodobne, elektronske in moderne naprave, niso le tiste, ki so sposobne zagotoviti super sliko ali pretočno predvajanje vsebin med različnimi aparati v dnevni sobi, ampak so tudi estetsko všečne.

In kot takšne, jih, še vedno zaradi tega, ker je dnevna soba, osrednji prostor druženja naše širše družine, sorodnikov in družbenega okolja, želimo postaviti in odlagati na vidna mesta.

Kateri lastnik moderne dnevne sobe pa si zraven modernih regalo, ne želi pokazari (razstaviti) svoje avdio in video opreme, svojega telefona, tablice, računalnika?

Še posebej telefonski ovitki, ki že sami po sebi, zraven praktične in uporabne vrednosti, vse bolj izžarevajo estetsko vrednost, želimo, da so postavljeni na vidno mesto v dnevni sobi.

Samo poglejte si novosti in top izbor najnovejših ovitkov za telefone (npr. iz spletne trgovine na Hrvaškem ali pri nas) in kristalno jasno vam bo, da so sodobni ovitki povsem enakovredno praktičnosti, predvsem estetska vrednost lastnika.

Regali za dnevno sobo iz cenovnega vidika

Če nas zanimajo regali za dnevno sobo in nam je pred njihovim nakupom pomembna tudi cena, vedimo, da se danes regali na pohištvenem trgu, lahko dobijo že od 25€ naprej.

Odvisno od zahtevnosti regala, njegove izdelave, dimenzij, tehnike izdelave, uporabljenih materialov ter namenskosti uporabe, pa lahko cena regalov seže tudi do 100 ali več €.

Dražji so seveda dnevni regali, ki vsebujejo posebnosti in nekatere specifičnosti:

  • zaobljene linije regalov
  • steklene in dodatno osvetljene notranje police ali zunanje ličnice regalov
  • kombinirani regali z aluminijastimi nosilci
  • viseči regali
  • knjižni, masivnejši regali, ipd…
  • tv regali

Če vas zanimajo dnevni poceni regali

Glede na to, da je ponudnikov najrazličnejših regalov v Sloveniji, res ogromno (ikea, momax, alples, ipd…) je treba vedeti, da bomo do cenovno res ugodnega regala za dnevno sobo prišli tako, da bomo prebrskali med čimveč ponudniki.

V izogib izgube časa, pa bomo slednje dosegli kar čez internet, saj ima večina ponudnikov regalov za dnevne sobe, svoje spletne strani in tudi možnost nakupa regalov preko njihovih spletnih trgovin.

Še posebej všečna in s cenovno ugodnimi ter zelo raznolikimi regali za dnevno sobo, je ponudba spletne strani pohištvo123.si, kjer so predstavljeni tako leseni regali kot tudi ostalo pohištvo za dnevno sobo. Njihovo spletno stran se splača tudi spremljati z namenom, da ujamemo trenutek, ko nas zanima za dnevni regal akcija.

Na ta način bomo prišli do regalov, stenskih polic, klubske mizice in pa ostalega pohištva, ki ga potrebujemo v dnevni sobi, še ceneje.

Regal za knjige ali omare za dnevno sobo?

Mnogo interesentov za opremljanje dnevne sobe, se seveda v odvisnosti od velikosti svoje dnevne sobe, povpraša ali si naj npr. za knjige omisli raje kak knjižni regal ali pač raje kar celotne omare za dnevno sobo.

Manjši knjižni regali bodo bolj prišli prav v tistih dnevnih sobah, katerih lastniki so nagnjeni k modernejšemu in minimalističnemu stilu pri opremljanju svojih prostorov. Lepo se bo v tak prostor ujel npr. stekleni regal ali zgolj samo kakšne stenske police.

regali v dnevni sobi

Po drugi strani, če je naša dnevna soba večja ali, če nam za vse reči, ki jih posedujemo, zmanjkuje prostora (npr. za dodatno garderobo), se bomo v dnevni sobi odločili za omare za dnevno sobo. Moderne dnevne sobe imajo barve v dnevni sobi v svetlih tonih (bele stene, barva vanilija in bež), nič pa ne bo narobe, če je oprema dnevne sobe, ki vsebuje svetle barve, dodana tudi s srebrno in zlato barvo.

Le ti bosta naši dnevni sobi dodali pridih ekskluzivnosti in prestiža.

Regal za tv v luksuzni dnevni sobi naj bo svetel ali celo morda iz aluminija.