Pametni televizorji vs pretočni video

Pogosto nas sprašujejo, ali naj tisti, ki se ukvarjajo z rezanjem kablov, kupijo pametne televizorje ali pretočne sprejemnike. To je lahko zmedeno pri pregledovanju vseh možnosti; ne samo, da je na voljo veliko set-top boxov, temveč tudi veliko pametnih TV znamk, ki jih je treba upoštevati.

Pametni televizorji vs pretočni video – predgovor

Če ste zadovoljni s televizorjem, ki ga trenutno imate, ni razloga za nakup novega televizorja samo zato, da bi imeli dostop do aplikacij za pretakanje, ker lahko to naredijo sprejemniki (STB). S ceno, ki se zdi, da povprečno okoli 100 $, STBs so veliko cenejša možnost kot pametni televizorji. Če že imate odličen televizor visoke ločljivosti, zakaj plačati za nov televizor, ko je ta, ki ga imate, delal za vas?

Če ste kljub temu na trgu za novo televizijo, obstaja več argumentov za in proti nakupu pametnega televizorja. Ne pozabite, da bo večina dobrih televizorjev, ki se danes prodajajo, imela vsaj nekaj vgrajenih pametnih televizijskih funkcij. Upoštevati je treba nekaj stvari, ki vam lahko pomagajo pri odločanju o nakupu pametnega televizorja ali, če ne želite boljše besede, »neumnega« televizorja z ločenim STB.

Pametni televizorji vs pretočni video

Primerjava aplikacij na pametnem televizorju in iptv set top boxu

Pametni televizorji ponujajo številne aplikacije, kot so Pandora, AccuWeather in Netflix, vendar pogosto še vedno ne dosegajo tistega, kar ponujajo druge večje set-top naprave glede na količino in raznolikost aplikacij. Na srečo se številni proizvajalci pametnih televizorjev združujejo z Roku in Android TV, da bi sprostili televizorje z vgrajeno programsko opremo Roku ali Android TV – ne potrebuje nobenega polja.

Torej, če res želite novo pametno televizijo, se prepričajte, da je ta opremljena z vgrajeno programsko opremo Roku ali Android TV. Na splošno se želite izogniti televizorjem z lastniškimi pametnimi vmesniki TV.

Dodatno: Smart tv vs android tv box – what is the difference?

Stroški nakupa pametnega televizorja ali iptv set top boxa

Če želite kupiti kakovosten pametni televizor, na današnjem trgu iščete začetno ceno približno 600 evrov. Lahko kupite zelo lepo STB za manj kot 100 $. Če boste ujeli dobro prodajo, boste morda celo našli STB za manj kot 50 $. Če je strošek glavni odločilni dejavnik, je najbrž pot do “neumnega” TV + STB ali pretočnega predvajalnika.

Kateri je boljša investicija za prihodnost?

Kako dolgo pričakujete, da bo televizor trajal? Z napredovanjem tehnologije se lahko zgodi, da vaš televizor zaostaja za krivuljo, preden se začne razpadati. Primerjava nakupov je vedno dobra ideja, preden naredite velik nakup.

Da bi se izognili napredovanju tehnologije pred svojim časom, vam svetujemo, da se izognete lastnim pametnim televizorjem. Pod lastništvom mislimo na televizorje, katerih operacijski sistem je izdelal proizvajalec televizije in ne uveljavljen operacijski sistem. Lastniške televizije pogosto ne dobijo najnovejših in najboljših aplikacij in posodobitev iz več razlogov. Prav tako so hitreje zastareli, vsaj anekdotično govoreči. Če se odločite za nakup pametnega televizorja, bi bil vaš najboljši nakup en operacijski sistem enega od pametnih televizorjev (v bistvu, Roku ali Android TV).

Dodatno: Should I get set top box or smart tv?

Kako uporabljati IPTV s pametno televizijo hkrati?

Namenska STB set-top box naprava je veliko bolj verjetno posodobljena, ker je njen proizvajalec tudi podjetje, ki izdeluje svoj operacijski sistem. Če želite vedno imeti najnovejšo in največjo, je set top box bistveno lažje (in ceneje) zamenjati kot TV.

Če vaš pametni televizijski program preneha z delom ali nima najnovejših različic aplikacij, lahko vedno vključite drug set-top box. Lahko celo ogenj TV ali Apple TV teče na vašem Roku TV, ki jih morate priznati, je precej gladka.

Če potrebujete nov televizor, pojdite in kupite pametni televizor, če ga želite. Pravzaprav se je danes težko izogniti nakupu pametne televizije. Tudi če vam pametne televizijske funkcije novega televizorja ne bodo všeč, lahko kasneje kasneje dodate mešalno mizo.

Če imate televizor, s katerim ste zadovoljni, prihranite denar in kupite set-top box. Razen če je tehnologija samega zaslona zaostala (tj. Če dobivate 720p namesto polne HD ali 4K), ni razloga, da kupite nov pametni televizor, ker ne delajo ničesar z običajnim TV-jem in set-top boxom. ne morem.

Na koncu vidimo, da imajo pametni televizorji več kot samo set-top box, da nekateri od njih, kot je Roku TV, ponujajo časovnik za spanje. Kakšno je to, kar lahko sprašujete o časovniku za spanje? Sleep timer bo ustavil vse aplikacije, da se nadaljujejo po določenem časovnem obdobju, s čimer boste preprečili prenašanje podatkov med spanjem. Če ste obtičali z drakonsko kapico s podatki in ste nagnjeni k zaspanosti pred televizorjem, je ta časovnik za spanje morda ravno to, kar potrebujete.