Opremljanje modernih spalnic

Tukaj je napisanih nekaj nasvetov za opremljanje modernih spalnic.

Moderne spalnice, so za razliko od klasičnih in tistih, ki jih interesenti za pohištvo v spalnicah, najdejo v velikih trgovskih centrih, opremljene po večini s pohištvom po meri, z raznovrstnimi materiali pri opremi posteljnih okvirjev in garderobnih omar (steklo, aluminij, les, oblazinjeni deli posteljnih okvirjev, ipd…), hkrati pa so v večini primerov tudi izdelane povsem po merah prostora spalnice.

opremljanje modernih spalnic

Prostori, ki so danes namenjeni spalnicam, so v precejšnji meri zgrajeni povsem individualno in enako razporejene spalne prostore danes najdemo le še v vrstnih hišah, apartmajskih naseljih in blokovskih stanovanjih.

Vsepovsod drugod se ljudje v večini primerov odločajo za spalnice po naročilu.

Opremljanje moderne spalnice po naročilu ima svojo prednost ravno v izbiri neštetega števila poljubnih barv in materialov za spalnico.

Garderobne omare v moderni spalnici so pogosto izdelane z drsnimi vrati, v precej primerih ima moderna spalnica celo vgradno omaro namesto klasične samostoječe, pa tudi prostori predvideni za spalnico, pogosto že predvidevajo v nekem delu spalnice, vgradno omaro.

Vrata na garderobnih omarah v spalnicah so zelo pogosto v moderni spalnici steklena, ali pa kombinirana v visokem sijaju, matiranih lesnih tonih, opremljena z ogledali, skoraj obvezno pa dodatno v notranjosti in zunanjosti opremljena z modernimi led svetili in podobnim.

Posteljni okvirji modernih spalnic vključujejo inox, aluminij, železo, les in odebeljene posteljen okvirje, še posebej pa so v trendu tudi celotni oblazinjeni posteljni okvirji. Ali pa je oblazinjeno samo vzglavje postelje.

Ob tem je treba povedati, da moderna spalnica pozna tudi nekatere sodobnejše pohištvene rešitve, ki jih pretekla generacija opremljevalcev spalnic še ni poznala v tako veliki meri.

Dvižne postelje, postelje z dodatnimi predali pod njimi, postelje, kjer se nočne omarice samodejno pospravijo po posteljno ležišče, posteljo, ki se dvignejo in pospravijo v omaro in še in še je najti teh sodobnih pohištvenih kosov za spalnico danes – medtem, ko v preteklosti tega ni bilo.

Garderobne omare v spalnicah pa tudi vsebujejo celo vrsto novosti in sodobnih trendov, ki jih omare v spalnicah v preteklosti, niso poznale.

Tako imajo moderne garderobne omare danes v svoji notranjosti, različne vrste mehanizmov za odpiranje (mehko, neslišno, tiho odpiranje in zapiranje,…), različne mehanizme za rokovanje v vrati garderobne omare (drsna vrata, klasična krilna vrata,…), različne vrste osvetlitev omare v notranjosti, poljubne fiksne in izvlečne odlagalne police, dodatke kot so košare, hlačniki, kravatniki, obešalne klasične palice in obešalne palice, ki se izvlečejo, ipd…

Če tudi vas zanima opremljanje modernih spalnic, vas povabimo, da še naprej spremljate naš blog in novice. Kjer se redno trudimo deliti z vami najnovejše nasvet in ideje za notranjo opremo.

Super ideje in nasvete za opremljanje modernih spalnic, boste našli tudi na: