Svetovanje za izračun cene notranje opreme garderobnih omar

Objavljamo pogovor s stranko, ki jo je zanimalo svetovanje za vgradne omare v mansardi:

Pozdravljeni,   na vaši spletni strani sem zasledila, da zraven pisarniškega pohištva, svetujete tudi za omare po meri. Ker imam prav tako atipično spalnico, me zanima kakšen je pri vas postopek naročila. Če pridete na izmero, je to lahko tudi popoldan? In pa, ali je predračun zavezujoč?  Hvala za vse informacije že v naprej in lepo pozdravljeni, A. E. Zulić

Spoštovana, hvala za vprašanje.

Prostore nestandardnih dimenzij in oblik je, še posebej, če vanj želimo na “pameten” način razporediti pohištvo, dobro videti prej. Normalno.

svetovanje za notranjo opremoNaši svetovalci so razporejeni po Sloveniji in delujejo kot samostojni pravni subjekti. Kar pomeni, da imajo zelo veeeelik motiv, da se potencialni stranki prilagodijo – tako glede termina obiska, kot samih želja, povezanih s svetovanjem. Naše bralce, ki izrazite željo po svetovanju, svetovalci kontaktirajo (ali preko elektronske pošte ali preko telefona) in z vami dogovorijo termin obiska.

Na podlagi videnega, pogovarjanjega, želenega, izmerjenega in predstavljenega, nato pripravijo za vas informativno ponudbo, ki je neobvezujoča.

Da to lahko naredimo, moramo samo vedeti od kod prihajate (da dodelim ustreznega svetovalca) in vaš kontakt.

Pozdravljeni,

res lepa hvala za tako hiter odziv. Smo iz Ljubljane – Rožna dolina. Vaš kontakt sem dobila od kolegice, ki je preko vas naročila otroško sobo. V sobi, za katero se zanimam, so mere malo izven standardov, zato me zanima, če bi lahko dobila ponudbo za te mere.

Moja prva želja je (roza verzija), da bi bila omara od stene do stene, čez celi naklonski del. Težava, ki tu nastane je, da šine za drsna vrata najbrž ne morejo stati pod kotom in bi dodatno rabila kotni nosilec, ki bi simuliral strop.

Na kratko mere:

Dolžina omare: ……………………..420cm
Višina ličnih drsnih vrat:………….217cm
Višina hrbta:…………………………163cm
Naklonski kot:………………………. cca 40°
Globina omare……………………….65cm

Druga (modra) verzija pa je bolj izhod v sili. Morda bi celo prej razmišljala o karnisi in neki zavesi oz. panelih… Je precej pomaknjena v notanjost sobe – cca 120 cm, kar precej prostora pobere… Potem bi seveda morala biti krajša (od stene do bočnega dela omare), ker bi moral ostati vmes še prostor za posteljo.

Upam, da zadostuje, in da se bo dalo kaj storiti. Če še karkoli potrebujete sem na voljo na spodnjih kontaktih. Hvala že vnaprej in lep pozdrav.

V prilogi lahko najdete posnetek sobe (se opravičujem, ker slikaeniso zelo velike) in upam, da se razbere s skice približno kaj bi želela.

Pozdravljena,

vaš primer je tipičen primer, kjer se bojim, da vam ponudba izdelana preko telefona, ne bo ravno kaj dosti v korist.

Ker gre za omaro postavljeno v mansardni prostor, je v vsakem primeru potrebno prostor videti in tudi natančno premeriti.

Sicer iz ostalih fotografij, ki ste mi jih poslala (op.u.: stranka ni želela njihove objave) ne vidim posebnosti, da se v vaš mansardni prostor ne bi dala vgraditi vgradna omara, a vseeno predlagam, da, če vam ne deluje preveč posiljivo, da dovolite, da si prostor naš svetovalec pred izdelavo ponudbe ogleda.

Glede kota, pregiba in šin, ki jih omenjate. Možnih variant rešitev na pregibih je več. Lahko so kotni nosilci, kot predlagate sama, lahko se od stropa navzdol naredi prekrivna maska, lahko se drsna vrata pomaknejo nekaj cm proti ravnemu delu stropa.

Predlagam, da si ogledate še ostale naše primere

V pričakovanju vašega kontakta vas pozdravljam.