Katera eterična olja so primerna za nego las?

eterična olja za rast lasLasje so naš okras in samo zdravi, negovani lasje, so tudi lepi. Pri negi las si lahko pomagamo z mnogimi naravnimi pripravki, danes vam bomo predstavili eterična olja za rast las in za pomlajevanje lasišča. Podobno kot na obrazu, lahko z aromaterpijo in masažo, koristimo tudi našim lasem in lasišču.

Pomlajevalni postopek z vročim oljem opravimo pred ali po masaži obraza. Vroče olje in dodana naravna eterična olja poživijo lasišče in krepijo lase. Masaža z dodatkom eteričnih olj spodbuja zdravo rast las in preprečuje nastanek prhljaja. Poleg vsega tega, pa je masaža lasišča sproščujoča, ter nežno odpravlja napetost in blaži glavobol.

 

Katera eterična olja za rast las so primerna za svetle in katera za temne lase?eterično olje rožmarina za lase

Najboljša osnovna olja za pomlajevanje lasišča so naslednja:

  • Za uravnavanje izločanje loja in blagodejno delovanje na suho in srbeče lasišče, uporabimo jojobino olje. 
  • Za krepitev in utrjevanje las, je primerno svetlinovo olje.
  • Za odstranjevanje prhljaja in blaženje srbečega lasišča, uporabljamo olje indijske melije ali indijske lipovke. (1)

 

 

Ko izberemo ustrezno osnovno olje, mu dodamo eterično olje. Za temne lase dodamo eterično olje rožmarina, medtem ko za svetle ali rdeče lase, dodamo eterično olje kamilice. Za preprečevanje prhljaja, dodamo eterično olje sivke, bergamotke ali santalovca. (2)

Preverite še: eterična olja za sprostitev čaker

 

Pomlajevanje las z eteričnimi olji:

Pripravimo si dve žlički osnovnega olja in segrejemo, nato vmešamo izbrano eterično olje. Oljno mešanico nanesemo na lase, pokriti moramo celotno lasišče. S prsti lasišče zmasiramo, tako, da z ozkimi krožnimi gibi in čvrstim pritiskanjem obdelamo vso njegovo površino. Lasišča ne smemo samo gladiti, ampak ga moramo tako krepko masirati, da se koža premika po lobanjskih kosteh. rožmarinovo olje za lase

Lase nato ovijemo s plastično kapo in čez povežemo vročo brisačo. Ko se brisača ohladi, jo nadomestimo z drugo vročo brisačo in to ponavljamo, dokler nam prija. Lasišče naj bo naoljeno najmanj dve uri. 

Nazadnje si vsaj dvakrat, lase umijemo z naravnim, zeliščnim šamponom. Najprej šampona ne razredčimo, da z glave odstranimo tudi najmanjše oljne sledi. Po pomlajevanju z vročimi olji, z dodatkom eteričnih olj, bodo lasje mehki in bleščeči, lasišče pa bo sproščeno in osveženo.